Τηλέφωνο

6977 848 170

Προφίλ

Βιογραφικο & Προϋπηρεσια
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια Εφήβων/Ενήλικων, Ζεύγους - Έλενα Κουτσοπούλου
Ελενα Κουτσοπουλου

Ψυχολόγος - Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

Ονομάζομαι Έλενα Κουτσοπούλου, είμαι Ψυχολόγος – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια (άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αρ.πρωτ. ΔΔΥΚΜ/ΜΕΘ 257553(10440), και πιστοποιημένη Συντονίστρια Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής και Έμφυλης Βίας (ELOT EN ISO/IEC 17024).

Elena Koutsopoulou

26 Years

of Coaching Experience

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια - Έλενα Κουτσοπούλου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Το όνειρο μου να ασχοληθώ με το χώρο της Ψυχολογίας ξεκίνησε από τη Σχολή Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ), από όπου και αποφοίτησα το 2018 ολοκληρώνοντας την πρακτική μου άσκηση στην Ψυχιατρική Πτέρυγα του 424 Γ.Σ.Ν.Ε.

Το δικό μου μονοπάτι με οδήγησε και πάλι στο βορρά, αυτή τη φορά στο Newcastle της Αγγλίας, όπου και έκανα πραγματικότητα την επιθυμία μου να ασχοληθώ σε μεταπτυχιακό επίπεδο με την επιστήμη της εγκληματολογίας (MSc in Forensic Psychology, Newcastle University), ψάχνοντας το φως στα πιο σκοτεινά μέρη του ανθρώπινου μυαλού.

Στην Αγγλία, εργάσθηκα κυρίως σε σωφρονιστικά ιδρύματα, ως συντονίστρια σε ομάδες ενδυνάμωσης παιδιών και γονέων με Δ.Ε.Π.Υ καθώς και ως διαμεσολαβήτρια με γυναίκες και παιδιά επιζήσαντες ενδοοικογενειακής βίας.

Η άμεση αυτή επαφή μου με ποικίλες πληθυσμιακές ομάδες, με έκανε να αναγνωρίσω από πολύ νωρίς τη σημαντικότητα της δυνατότητας πρόσβασης όλων των ανθρώπων στην ψυχολογική φροντίδα.
Από το 2019 εώς το 2022 εργάσθηκα στην Ελλάδα στον τομέα της Παιδικής Προστασίας (Greek Council for Refugees, Α.Μ.Κ.Ε Αποστολή), παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε ευάλωτες ομάδες του προσφυγικού πληθυσμού.
Έχω προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στη γυναικεία μη κυβερνητική οργάνωση Χ.Ε.Ν. Θεσσαλονίκης, στο πρόγραμμα «Mobile School» της ανεξάρτητης μη κυβερνητικής οργάνωσης PRAKSIS και στο Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης Φοιτητών του Newcastle University.
Ψυχολόγος - Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια - Έλενα Κουτσοπούλου
Ψυχολόγος - Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια - Έλενα Κουτσοπούλου
Στο παρόν, εκπαιδεύομαι ως Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια στο 4ετές πρόγραμμα του Κέντρου Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας «Κε.Σ.Με.Θ.», πιστοποιημένο από την E.F.T.A. – European Family Therapy Association και την Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (Ε.Ε.Ψ.Ε.) , εκπρόσωπο της European Association for Psychotherapy – ΕΑΡ.
Scroll to top